GYMNASIESÄRSKOLAN

Programmet för hantverk och produktion

Programmet för hantverk och produktion är ett yrkesinriktat program som ska förbereda eleverna för arbete inom dessa områden.

Eleverna får grundläggande kunskaper inom hantverkshistoria, hantverksteknik och produktion. Under utbildningen lärsig eleverna också hantera verktyg och tillverkningsmetoder och utveckla kunskaper om material som används inom programmets yrkesområden.

På de nationella programmen finns ämnen som alla ska läsa, gymnasiesärskolegemensamma ämnen. Dessutom finns programgemensamma ämnen, programfördjupning och ett individuellt val

Kursöversikt - inriktning hantverk och produktion

• Form och design, 100 poäng
  • Hantverk och produktion, 200 poäng