Vi använder cookies för att förbättra ditt besök på webbplatsen och för att analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med Google. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Läs mer om cookies här »
GYMNASIESÄRSKOLAN

Programmet för hotell, restaurang och bageri

Programmet för hotell, restaurang och bageri är ett yrkesinriktat program som ska förbereda eleverna för arbete inom dessa områden.

Eleverna får grundläggande kunskaper inom hotell, restaurang och bageri. Utbildningen förbereder eleverna för att kunna arbeta med t.ex. bageri- och konditorivaror, livsmedelshygien, dukning, matlagning och hotellservice. Under utbildningen lär sig eleverna också att utveckla ett serviceinriktat förhållningssätt och förmåga att kommunicera och samverka med kunder

På de nationella programmen finns ämnen som alla ska läsa, gymnasiesärskolegemensamma ämnen. Dessutom finns programgemensamma ämnen, programfördjupning och ett individuellt val.

Kursöversikt - inriktning hotell, restaurang och bageri

  • Bageri och konditorikunskap, 100 poäng
  • Hotell, 100 poäng
  • Livsmedel och näringslära, 100 poäng
  • Måltids- och branschkunskap, 200 poäng
  • Service och bemötande 1, 100 poäng

 

Information från skolverket.se

Programblad: Hotell, restaurang och bageri (50 kB)

Lättläst programblad: Hotell, restaurang och bageri (56 kB)

Vill du veta mer kontakta

Studie- och yrkesvägledare:
Therese Johansson
tel:0729-839244
 

Rektor:
Kristina Bäckman
0733- 84 59 84

Dela sidan:  2017-03-07Jonas Mollberg